Hygienia ja kalusto

VARUSTEET JA VAATTEET

Neidonkeitaan klooriantureissa käytetään kalvoja jotka ovat herkkiä  tensideille, joita käytetään kaikissa pyykinpesu- ja huuteluaineissa (ja pesuaineissa ylipäätään). Näiden hajoamisesta syntyy huomattavia kustannuksia! Joten jokaisen hallilla treenaavan tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

  1.   JOS olet pessyt vaatteesi/varusteesi käyttäen huuhteluainetta --> Pese vaate/varuste ilman huuhteluainetta, kuivata ja sen jälkeen suorita kohdan 2. toimenpide
  2.   Huuhtele pelkällä puhtaalla vedelle KAIKKI melontavarusteesi USEAAN kertaan ennen seuraavaa altaaseen menoa. Varsinkin neopreenista tehdyt varusteet tulee puristella huolella ja huuhdella uudelleen, koska ne voivat imeä sisäänsä melkoisiä määriä pesuaineita.
  3.   ÄLÄ pese varusteita hallikauden aikana PESUAINEILLA.

Huuhtele pelkällä vedellä, kuivata ja tuuleta hyvin


KALUSTO

Huolehdi kalustosi pesusta ja desinfioimisesta ennen hallille tuomista. Kalusto on pestävä hallin ulkopuolella ennen hallille tuomista. Ulkovesien leväkasvusto on erityisen haitallista uimahallin vesikiertoon joutuessaan.

• Kaikki ulkovesikäytössä olleet kajakit/kanootit pitää pestä huolellisesti pesuaineella ja harjalla ennen uimahallille tuontia. Pesun voi tehdä jäähallin puolella ja pesuista voi sopia jäähallin henkilöiden kanssa (uimahallin valvomosta (050-3284899) saa lisätietoa). Erityisesti tulee huomioida kajakkien/kanoottien istuimet ja kolot, joihin ulkovesissä oleva levä helposti jää kiinni.

• Kaikki ulkovesikäytössä olleet liivit, melat, kellukkeet ja pumput pitää pestä huolellisesti  ja harjalla ennen uimahallille vientiä. Pesussa pitää erityisesti kiinnittää huomiota jatko-, taitos- ja saumakohtiin. 

• Kun leväpesu on tehty eikä kajakkia/kanoottia ole sen jälkeen käytetty ulkovesissä, huolellinen vesipesu riittää. 

• Uimahallitreeneissä käytettävät vaatteet tulee myös pestä  ennen uimahallissa käyttöä. Erityisesti tulee huomioida kaikki neopreenivaatteet, sillä ne ovat hyviä leväimureita. 


Tutustu Neidonkeitaan hygieniaohjeeseen