Hygienia ja kalusto

Hygienia ja kalusto

Huolehdi kalustosi ja varusteidesi pesusta ja desinfioimisesta ennen hallille tuomista. Kalusto on pestävä hallin ulkopuolella ennen hallille tuomista. Ulkovesien leväkasvusto on erityisen haitallista uimahallin vesikiertoon joutuessaan.

• Kaikki ulkovesikäytössä olleet kajakit/kanootit pitää pestä huolellisesti pesuaineella ja harjalla ennen uimahallille tuontia. Pesun voi tehdä jäähallin puolella ja pesuista voi sopia jäähallin henkilöiden kanssa (uimahallin valvomosta (050-3284899) saa lisätietoa). Erityisesti tulee huomioida kajakkien/kanoottien istuimet ja kolot, joihin ulkovesissä oleva levä helposti jää kiinni.

• Kaikki ulkovesikäytössä olleet liivit, melat, kellukkeet ja pumput pitää pestä huolellisesti pesuaineella ja harjalla ennen uimahallille vientiä. Pesussa pitää erityisesti kiinnittää huomiota jatko-, taitos- ja saumakohtiin. 

• Kun leväpesu on tehty eikä kajakkia/kanoottia ole sen jälkeen käytetty ulkovesissä, huolellinen vesipesu riittää. 

• Uimahallitreeneissä käytettävät vaatteet tulee myös pestä pesuaineella ennen uimahallissa käyttöä. Erityisesti tulee huomioida kaikki neopreenivaatteet, sillä ne ovat hyviä leväimureita. 


Tutustu Neidonkeitaan hygieniaohjeeseen