Kurssit ja retket

Meloja 1 -peruskurssit ja seuran retket 2023 julkaistaan kevättalven aikana! 

Ilmoittautuminen aukeaa Suomisportin kautta. 

Kurssien ajankohdat löydät kohdasta kurssit!


Meloja 1 - peruskurssi

Meloja 1 -kurssi on tarkoitettu aloitteleville ja kokemattomille melojille. Jos olet uimataitoinen ja osaat ajaa polkupyörällä, opit myös melomaan. Et tarvitse aikaisempaa melontakokemusta, et myöskää omia varusteita. (Pääsääntöisesti kurssille osallistumisen ikäraja on 15 v. ja on huomioitava, että seuran kalusto on pääosin aikuisille tarkoitettua)

Kurssin aikana pääset tutustumaan kajakkiin sekä muihin melontavälineisiin. Pääset vesille kokeilemaan, miten melotaan eteenpäin ja taaksepäin ja miten käännytään. Harjoitteleminen tapahtuu rannan tuntumassa kokeneiden ohjaajien avustuksella. Kurssin aikana opetellaan yleensä myös kaatumistilanteessa toimimista. Luvassa on siis uimista ja kannattaakin ottaa vaihtovaatteet mukaan

Kurssiin sisältyy 2 arki-iltaa kurssipäivinä klo 17-21.30 ja sen lisäksi yksi keskiviikkomelonta vapaasti valittavana ajankohtana kesäkuun aikana.


Meloja 1 -kurssin sisältö tiivistetysti:
- melonnan perustekniikat: eteenpäinmelonta, peruuttaminen ja kanootin / kajakin  ohjaaminen
- melontaturvallisuus, vesiliikenne, olosuhteet ja toimiminen kaatumistilanteessa
- kajakit, kanootit ja melontavarusteet
- melonnan lajit ja harrastusmahdollisuudet
- ympäristötietous


Kurssin suoritettuasi saa Meloja 1 -taitokortin. Kortti on osa eurooppalaista EPP (Euro Paddle Pass) järjestelmää. Sillä voit todistaa melontataitosi Suomen lisäksi yhdeksässä muussa Euroopan maassa. Saatat tarvita sitä esim. kanoottia vuokratessasi.